Brabantzorg weigert contract met Menzis en DSW

BrabantZorg sluit geen contract voor wijkverpleegkundig zorg 2016 met Menzis en DSW. De thuiszorgaanbieder vindt de vergoeding ontoereikend.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Brabantzorg weigert contract met Menzis en DSW

Bestuurslid Adrie van Osch: ‘Hiermee kunnen wij de zorg die wij noodzakelijk vinden niet meer leveren Dan staan er twee opties open: Je kunt zover snijden in je kosten dat je een vorm van zorg gaat leveren waar je niet meer achter kunt staan. Of je zegt: ‘Onze cliënten verdienen beter, dus dit gaan wij niet doen. ‘

Brabantzorg

Het besluit van BrabantZorg heeft gevolgen voor 48 cliënten, dat komt overeen met 2,5 procent van het totale bestand aan mensen die wijkverpleging krijgen. De cliënten wonen in de regio’s Oss, Uden, Veghel, ‘s-Hertogenbosch en Bommelerwaard. Zij hebben inmiddels een brief

15
70

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

15 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. @Robocop, er is geen verzekeraar die de richtlijnen van de NZa doelbewust negeert….daar staat de doodstraf op in de sector. Er gaat wel eens iets mis, en dan wordt een verzekeraar ook flink aangepakt (terecht overigens!).
    Denk dat hier een misverstand speelt over de rol van de NZa tarieven; dit zijn maximum tarieven; er mag niet meer ten laste van de zorgkosten worden gebracht dan dit tarief. Minder mag wel, en tarieven onder het NZa maximum tarief worden tussen zorgverlener en verzekeraar afgesproken; dat is inderdaad marktwerking.

  3. @Peekie53: zolang Schippers minister is zal dit onzalige beleid worden doorgezet. Het moet eerst een grotere puinhoop worden voordat er gecorrigeerd wordt, zie ook PGB. Vraag me af of iemand in Den Haag wel eens het sommetje heeft gemaakt voor de extra kosten van de invoering van de transitie. Voorlopig betalen de klanten het grootste deel van die kosten door het niet krijgen van vergoeding waar men vroeger wel recht op had.
    De richtlijnen van de NZA zijn een lachertje aangezien die door alle verzekeraars worden genegeerd.

  4. Dat zouden meer instellingen moeten doen. Eerder onderhandelde je met 1 zorgkantoor en nu met 7 verzekeraars en ik weet niet hoeveel gemeenten. Ieder zijn eigen tariefen en eigen tarief en eigen plafond. Niet bij te houden en kost veel extra medewerkers, die niet met hun handen aan het bed zitten. Richtlijnen Nza moet leidend zijn. Tijd voor de kamer om in te grijpen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.