Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bravis komt met ‘Brave Innovatieteam’ voor E-health

Het Bravis ziekenhuis streeft ernaar om een innovatieve organisatie te zijn en gaat daarom zo veel mogelijk digitale middelen toepassen. De raad van bestuur en de adviesorganen van het Bravis ziekenhuis ondertekenden hiertoe tijdens de ‘Week van de e-health’ een intentieverklaring.
Foto 1 Bravis ziekenhuis aan de slag met e-health400.jpg
Foto: Bestuursvoorzitter Hans Ensing ondertekent de intentieverklaring.

‘E-health staat voor het inzetten van informatie- en communicatietechnologie ter verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg’, schrijft het ziekenhuis met locaties in Bergen op Zoom en Roosendaal. ‘Voorbeelden hiervan binnen het Bravis ziekenhuis zijn contact tussen arts en patiënt via de computer, thuis het eigen digitale patiëntendossier inzien, bewegingsdoelen bijhouden met een ‘slim horloge’ en per e-mail worden herinnerd aan je afspraak.’

Ruimte aan innovatie
Het ziekenhuis gaat ruimte bieden aan innovatieve e-health ideeën die de kwaliteit van de zorg verbeteren. In de praktijk betekent dat samen met de patiënt praktische toepassingen bedenken en uitvoeren. Patiënten worden daarom nadrukkelijk gevraagd om mee te denken en mee te praten. Deze uitnodiging is nu met een officiële verklaring bekrachtigd.

Brave Innovatieteam
Om de verschillende initiatieven en ideeën bij elkaar te brengen, heeft het Bravis ziekenhuis het Brave Innovatieteam opgericht. Brave bestaat uit een aantal medewerkers en medisch specialisten van diverse zorg- en ondersteunde afdelingen die actief met e-health aan de slag gaan. Ideeën zijn welkom via de website brave.bravisziekenhuis.nl

Dossier E-Health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.