Breinwijs: houd je prefrontale cortex gezond

Als er een ding duidelijk is geworden tijdens de masterclass Breinwijs dan is het dit: onze prefrontale cortex, daar moeten we goed voor zorgen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Leiderschap in de zorg

Tijdens de masterclass op 29 maart in Bunnik kreeg de zaal uitleg over het brein door Erik Scherder, hoogleraar klinische neuropsychologie, arts/ondernemer Guido de Valk en Ronald van Aggelen, arts en leiderschapstrainer.

Nieuwe verbindingen

De witte stof in de hersenen is ‘ongelofelijk belangrijk’ voor de doorbloeding. Hoe meer verbindingen tussen synapsen en neuronen er worden gelegd, des te beter de witte stof wordt doorbloed. Die nieuwe verbindingen worden gelegd, telkens als je nieuwe taken uitvoert, of taken op een andere manier doet. Een baan die uitdaging biedt, is goed voor het brein. Scherder: ‘Verandering in je werk? Top!

0
1336

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

0
1336
Carina van Aartsen
Carina van Aartsen
http://www.zorgvisie.nl
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.