Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Britse artsen mogen niet meedoen aan Zorg 2.0

Britse artsen krijgen de waarschuwing geen vrienden te worden met hun patiënten op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Dat staat in de nieuwe richtlijnen van de Britse artsenorganisatie BMA, aldus De Volkskrant.
Britse artsen mogen niet meedoen aan Zorg 2.0

De BMA schrijft volgens de krant dat leden van de medische beroepsgroep toenadering van patiënten en oud-patiënten op sociale netwerken moeten afwijzen om het risico te vermijden dat de grenzen van de relatie tussen arts en patiënt vervagen. De nieuwe voorschriften waarschuwen ook tegen het posten van ‘informeel, persoonlijk of kritisch commentaar’ over patiënten op socialenetwerksites.

Ethiek

De voorzitter van de ethische commissie van de BMA zegt vandaag in de Engelse krant The Guardian dat de meeste artsen geen vriendschapsverzoeken van patiënten zullen accepteren, maar ‘dat een minderheid heeft aangegeven zoiets wel in overweging te zullen nemen’. Hij zegt ook dat de opkomst van sociale netwerken voor medici moeilijke ethische dilemma’s met zich meebrengt.

Oneigenlijk

Eerder deze week verschenen soortgelijke richtlijnen van de Britse beroepsvereniging van verpleeg- en verloskundig personeel (NMC). Daarbij werd verwezen naar leden die Facebook ‘oneigenlijk’ zouden hebben gebruikt. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

NVZ organiseert congres B-learning in ziekenhuizen 2.0

‘Zorgideaal 2.0 vooralsnog fictie’

ICT-Benchmark: Zorginstellingen werken aan infrastructuur 2.0

Op zoek naar de bestuurder 2.0

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.