Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Britten halen telezorg in huis voor beroertes

Mario Gibbels
Meer dan dertig Britse zorginstellingen hebben een telezorgsysteem in huis gehaald om snelle en adequate behandeling te bieden aan mensen met een beroerte.
Britten halen telezorg in huis voor beroertes

Het systeem, ontworpen door het Britse NHS, maakt het mogelijk voor zorgprofessionals om op afstand te communiceren met patiënten via video- en audiolinks, om scans te bekijken via een laptop en om te beslissen over welke medicatie en behandeling moet worden gegeven.

Kostenbesparing
Het systeem zou een aanzienlijke kostenbesparing opleveren doordat het aantal mensen dat gehandicapt raakt door een beroerte reduceert. Normaal moet iemand met een beroerte binnen drie uur de juiste medicatie en behandeling hebben gekregen. Met telemedicine kan de arts over de juiste behandeling beslissen zonder fysiek aanwezig te zijn bij de patiënt.

Award
Het Telemedicinesysteem heeft een E-Health Insider Award 2010 gewonnen in de categorie ‘best use of telehealth and telecare’

Bron: E-Health Insider

2 REACTIES

  1. AAN JAN. Dit is wel een heel kort door de bocht reactie… Juist in preventief en “reactie-tijdwinstbesparend en levensreddendopzicht” zijn dit soort nieuwe toepassingen en ontwikkelingen voor iedereen van zeer groot belang.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.