Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bronovo, Antoniushove en Westeinde verder als HMC

Redacteur Zorgvisie
De drie ziekenhuizen Antoniushove, Bronovo en Westeinde werken vanaf vandaag onder de naam Haaglanden Medisch Centrum (HMC). De nieuwe naam moet duidelijk maken dat het gaat om één ziekenhuis, met drie locaties.
HMC400.jpg
Foto: Haaglanden Medisch Centrum

De drie verschillende locaties vormen officieel al sinds begin 2015, toen ze fuseerden, één ziekenhuis. Om nu aan iedereen duidelijk te maken dat het niet gaat om drie ziekenhuizen, maar om drie locaties van één ziekenhuis, is gekozen voor de nieuwe naam.

Specialismen in HMC
Alle locaties bieden algemene ziekenhuiszorg en hebben daarnaast elk hun eigen specialisme, meldt HMC. Zo biedt HMC Antoniushove oncologische zorg met radiotherapie en biedt het HMC Bronovo SEH en huizen hier de expertisecentra ouderen en planbare chirurgie. In HCM Westeinde kunnen patiënten terecht voor het traumacentrum SEH en acute hoogcomplexe zorg. Door de vormen van zorg te centraliseren, wil het HMC de kwaliteit ervan verhogen. De fusie helpt daar ook bij, meldt het HMC in een persbericht. ‘Dankzij de fusie kunnen we nu ook écht stappen maken. We richten de zorg specifiek rond de thema’s met gespecialiseerde teams, die zich concentreren op bepaalde ziektebeelden en daar in excelleren. Zo bieden we onze patiënten een betere kwaliteit van zorg, goede voor- en nazorg, kortere wachttijden en een korter verblijf in het ziekenhuis.’
In totaal werken bij het HMC 5000 medewerkers, van wie 300 medisch specialist zijn.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.