Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brussel wil veiliger hulpmiddelen na implantatenschandaal

De Europese Unie wil veiliger medische hulpmiddelen. De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, riep donderdag op tot onmiddellijke maatregelen om misstanden te bestrijden.
Brussel wil veiliger hulpmiddelen na implantatenschandaal

Brussel reageert daarmee op het schandaal rond minderwaardige borstimplantaten van de Franse fabrikant PIP. Europees Commissaris John Dalli (Gezondheid) zegt zeer bezorgd te zijn over de mogelijke gevolgen van deze implantaten voor de gezondheid van de betrokken vrouwen. Dalli roept de EU-lidstaten op met spoed onder meer het toezicht op producenten te verbeteren. Daarnaast wil de commissie nog voor het zomerreces de huidige Europese regels aanscherpen.

Nederlands onderzoek

Momenteel onderzoeken de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV) en de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) of er een relatie bestaat tussen het hebben van siliconen borstprotheses en het krijgen van auto-immuunziekten of bindweefselziekten. De laatste weken is er onder vrouwen met borstprotheses van het merk PIP veel onrust ontstaan. Sommigen zijn bang dat ze ziek zijn geworden door lekken in de implantaten. Maar de relatie tussen de borstprothesen en de ziekten is nooit duidelijk aangetoond. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Zorgverzekeraars vergoeden omstreden PIP-implanten

Catharina Ziekenhuis vergoedt vervanging borstprothesen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.