Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BTN staakt verzet tegen cao-VVT

Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN) trekt haar bezwaar in tegen het algemeen verbindend verklaren van de cao voor de verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT).
BTN staakt verzet tegen cao-VVT

De brancheorganisatie ziet volgens BTN-voorman Jan Verschuren af van haar bezwaar omdat in maart gesprekken plaatsvinden over verlenging van de cao-VVT. “De gezamenlijke cao van onder andere ActiZ en Abvakabo loopt af in maart 2010. Vanaf maart vinden er oriënterende gesprekken plaats over een nieuwe periode. Wij willen hier ons steentje aan bijdragen en laten ons daarom van onze positieve kant zien.” Verschuren zegt daarbij ook dat het bezwaar tegen het algemeen bindend verklaren van de cao-VVT juridisch gezien weinig kans maakt.

Cao VVT

Werkgeversorganisatie BTN was nooit voorstander van de gezamenlijke cao voor de verpleging, verzorging en thuiszorg voor de periode 2007-2010. De brancheorganisatie vreesde dat de harmonisatie van de drie sectoren in één cao zou leiden tot een te dure cao. Om die reden stapte BTN ten tijde van de onderhandelingen op en stelde samen met vakbond CNV een eigen cao op. Toen bleek dat brancheorganisatie ActiZ haar geïntegreerde cao algemeen verbindend wilde verklaren, maakte BTN hiertegen bezwaar, ten faveure van de eigen cao.

(Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

BTN en CNV sluiten akkoord thuiszorg-cao

BTN en CNV verkennen aparte thuiszorg-cao

Vakbonden verdeeld over nieuwe CAO VVT

Zorgvisie Magazine

Interesse in meer achtergronden. Abonneer nu op zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.