Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Burgers willen locaties Pasana redden met coöperatie

Inwoners van Veenwouden studeren op de mogelijkheid om met een burgerinitiatief de drie locaties voor ouderenzorg van de failliete Zorggroep Pasana open te houden. De Vereniging van Dorpsbelangen heeft hiertoe de werkgroep Toekomst Ouderenzorg Feanwâlden opgericht. ‘Een coöperatie vinden wij helemaal geen gek idee’, aldus woordvoerder Jouke de Vries.
Burgers willen locaties Pasana redden met coöperatie
Foto: Catrimus van der Veen
Premium

Door het faillissement van de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Het nieuws rondom de situatie in Friesland geeft precies het pijnpunt van het stelsel aan: er wordt door de politiek en ZV heel veel voor de patient ingevuld, maar die zelfde patient wordt niets gevraagd. Door acties als deze zie je wat de patient écht wil. En dat is toch wat anders dan de politiek denkt. De legitimiteit van het zorgstelsel anno nu is erg twijfelachtig. Bestuurlijke akkoorden kenden voorwaarden (zoals gelijk speelveld) die niet ingevuld werden, maar toch dreigt de politiek door te zetten. Vroeg of laat zal het stelsel zichzelf opblazen, de vraag is enkel hoeveel schade er dan reeds is ontstaan…

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.