Burgers willen locaties Pasana redden met coöperatie

Inwoners van Veenwouden studeren op de mogelijkheid om met een burgerinitiatief de drie locaties voor ouderenzorg van de failliete Zorggroep Pasana open te houden. De Vereniging van Dorpsbelangen heeft hiertoe de werkgroep Toekomst Ouderenzorg Feanwâlden opgericht. ‘Een coöperatie vinden wij helemaal geen gek idee’, aldus woordvoerder Jouke de Vries.
Burgers willen locaties Pasana redden met coöperatie
Foto: Catrimus van der Veen

Door het faillissement van de Pasana Zorggroep, vorige week, valt niet alleen ziekenhuis Sionsberg om, ook voor de zorglocaties Talma Hûs en Talma Hoeve in Veenwouden en een kleinere instelling voor mensen met psychogeriatrische zorg dreigt sluiting. ‘Voor een verzorgingshuis dat hier wortels heeft tot zo’n 140 jaar terug, en dat vorig jaar nog werd uitgeroepen tot een van de twintig beste instellingen van Nederland, zou dat toch eeuwig zonde zijn’, zegt De Vries. ‘Niet alleen voor de honderden bewoners maar ook voor de medewerkers die veelal uit het dorp komen en er soms al dertig jaar werken.’

Garantstelling

Volgens

1
23

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.