Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bussemaker is bezorgd om situatie bij Zorgbalans

Staatssecretaris Bussemaker van VWS maakt zich zorgen over de communicatie en samenwerking tussen management en specialisten bij zorgorganisatie Zorgbalans. Dat zegt zij in antwoorden op Kamervragen van PVV-Kamerlid Fleur Agema over de situatie bij Zorgbalans.
Bussemaker is bezorgd om situatie bij Zorgbalans

In antwoord op de vragen van Agema trekt de staatssecretaris de vergelijking tussen Zorgbalans en verpleeghuizen van Jan Bonga en de Zorgboog. Daar stapten vorig jaar ook verpleeghuisartsen op na onmin met het management. Bussemaker zegt de resultaten van externe begeleiding tussen bestuur en artsen bij Zorgbalans af te wachten en zich door de IGZ op de hoogte te laten houden. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Artsen keren Zorgbalans de rug toe

Geen voortijdig overleijden in Jan Bonga

‘Medewerkers mogen trots zijn op De Zorgboog

Bestuur Zorgbalans botst met SP

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Ik ben het met Mw Tassereon eens dat vooral bij chronische zieken de manterlzorg die overbelast wordt d.m.v. een PGB een keuze kan maken waarin deze hulp of overname van een aantal zorgtaken zelf kan bepalen. De mantelzorg en zijn partner kunnen dan ook nog zelf bepalen wie het gaat doen hoe het gaat gebeuren en wanneer.
    Op deze manier kan een chronisch nog lang thuis blijven wonen.
    En uiteindelijk is een PGB goedkoper dan een opname in een verpleeghuis

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.