Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bussemaker kort half miljard op ouderenzorg

Staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid wil de komende jaren minstens een half miljard euro op de ouderenzorg bezuinigen. Vooral op begeleiding en ondersteuning, zoals begeleide uitjes naar de bioscoop of de markt, kan volgens Bussemaker gekort worden. Dit schrijft de Volkskrant.

Bussemaker moet samen met minister Klink een tegenvaller verwerken van 1,3 miljard euro in de zorg, waarvan de helft bij de ouderen- en gehandicaptenzorg.

Stijgende vraag naar ondersteuning

Vorig jaar steeg de vraag naar ondersteuning en begeleiding voor ouderen met 40 procent, een percentage dat zich niet door de vergrijzing laat verklaren. De Volkskrant schrijft dat PvdA en VVD vermoeden dat thuiszorginstellingen te gemakkelijk deze extra zorg verstrekken om verliezen bij de eenvoudige hulp (schoonmaken) te compenseren.

Budgetkorting

Naast een bezuiniging op de ondersteuning voor ouderen, overweegt Bussemaker slecht functionerende verpleeg- en verzorgingshuizen te straffen met een budgetkorting. De precieze plannen worden op Prinsjesdag gepresenteerd. (de Volkskrant)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.