Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Buurtzorg exporteert concept naar Zweden

Buurtzorgdirecteur Jos de Blok zet in Zweden een aparte organisatie op. Grannvard Sverige gaat op 1 december met het eerste team beginnen.
Buurtzorg exporteert concept naar Zweden

Zweden is na Nederland het eerste land waar het succesvolle concept van start gaat. Buurtzorg werkt met kleine, autonome teams verpleegkundigen en ziekenverzorgenden.

Jos de Blok

Ook Japan, België en de Verenigde Staten hebben belangstelling, zegt De Blok. “In Amerika zijn we in gesprek met AARP, de ouderenbond met 37 miljoen leden.” In 2007 is Buurtzorg, dat opereert vanuit Almelo, begonnen met een eerste team van wijkverpleegkundigen in Enschede. Nu werken er 4000 verpleegkundigen en ziekenverzorgenden in 380 teams door heel Nederland. De teams zijn zelf verantwoordelijk voor personeel, organisatie en financiën. Daardoor kan de organisatie werken zonder tussenlaag van managers. De stap naar het buitenland is volgens De Blok een reactie op vragen uit andere landen. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Buurtzorg beste werkgever van Nederland

Thuiszorg Twente neemt Buurtzorg-formule over

Het succesverhaal van Buurtzorg op Nieuwsuur

6 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.