Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cao-loon gehandicaptenzorg gaat omhoog

Mark van Dorresteijn
Er is een akkoord bereikt over de nieuwe cao gehandicaptenzorg. Dat heeft de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) afgesproken met vakbonden Abvakabo FNV, CNC Publieke Zaak, FBZ en NU ’91. Per 1 december 2009 gaat het loon met 1,5 procent omhoog en vanaf 1 juli 2010 met 1 procent.

De nieuwe cao geldt van 1 januari 2009 tot 1 maart 2011. Naast de loonverhogingen stijgt ook de eindejaarsuitkering met 1,1 procent naar 5,75 procent. Verder ontvangen de medewerkers in de gehandicaptenzorg aan het eind van dit jaar een eenmalige uitkering van 1,25 procent.

Levensfasebeleid

De VGN is vooral tevreden met nieuwe invulling van het levensfasebeleid, zoals die is opgenomen in de nieuwe cao. Het is de bedoeling om hiermee de mogelijkheid te vergroten op een prettiger combinatie van werk en privé. Dit moet het werk in de sector aantrekkelijker maken. De verlofregelingen voor bepaalde leeftijdsgroepen worden vervangen door een persoonlijk budget levensfase. Met dit budget krijgt iedere werknemer zelf de keuze over zijn verlof. Het aantal uren dat bij dit budget hoort, gaat in vijf jaar tijd omhoog van 20 naar 35. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

‘VGN moet stelling nemen tegen Philadelphia’

Geldzorgen dreigen voor gehandicaptenzorg

Bonden sluiten cao-akkoord ggz

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.