Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cao-overleg ggz loopt vast: ‘We zijn in diepe shock’

Werkgevers en vakbonden hebben er inmiddels vijf ronden van overleg op zitten, maar de ggz-cao-onderhandelingen zitten nog muurvast. Op 2 juni werd het overleg opgeschort om te kunnen overleggen met de achterban.

De vakbonden NU’91, AbvaKabo FNV, FBZ zien het grootste knelpunt in het nieuwe levensfasebeleid. Zij willen dat de huidige 55+-regeling vervangen wordt door het ‘tijd-voor-tijd-verlofmodel’. Dit laatste, volgens de bonden, waardevaste en duurzame model geldt voor alle werknemers in alle fasen van hun leven.

Onwerkelijk

Brancheorganisatie GGZ Nederland, die het motto Meer met Minder hanteert, meent dat het eisenpakket van de bonden buitensporig is en geen rekening houdt met de financiële armslag van de werkgevers en ‘de huidige economische en sociale werkelijkheid’. Zij deden hun laatste bod op 2 juni, maar dit werd integraal door de bonden afgewezen.

Verontwaardigd

Vakbond Nu’91 vindt dat GGZ Nederland halsstarrig vasthoudt aan het eigen uitgangspunt dat het nieuwe verlofmodel vooral geen last mag opleveren voor de instellingen. “Zelfs niet als de duurzame inzetbaarheid daardoor minder zeker wordt. Wij zijn hierover teleurgesteld, en vooral verontwaardigd: de uitgangspunten die partijen bij het vorige cao-overleg hebben vastgelegd lijken voor GGZ Nederland niet langer leidend. Wij zijn in diepe shock!”, schrijft Nu’91 op haar website. Naar verwachting worden de onderhandelingen na 25 juni hervat. (Zorgvisie – Jeroen van Renesse)

Lees ook:

Nieuwe cao voor werknemers ggz

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.