Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cardiologen Ruwaard van Putten mogen zorg niet hervatten

Minister Edith Schippers (VWS) heeft besloten dat het bevel aan de raad van bestuur van het Ruwaard van Putten ziekenhuis van kracht blijft. Het bevel, waarin staat vermeld dat alle leden van de huidige maatschap cardiologie moeten stoppen met het verlenen van cardiologische zorg in het ziekenhuis, blijft voorlopig van kracht.
Cardiologen Ruwaard van Putten mogen zorg niet hervatten

De minister heeft, op basis van informatie die het ziekenhuis haar heeft gegeven, vastgesteld dat het niet aannemelijk is dat de tekortkomingen die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft geconstateerd, voor woensdag 28 november 16.00 uur zullen zijn weggenomen.

Besluit

Omdat deze tekortkomingen samenhangen met het optreden van voornoemde cardiologen, verlengt zij het bevel dat inhoudt dat de raad van bestuur ervoor zorg moet dragen dat de huidige cardiologen in het Ruwaard van Putten ziekenhuis geen cardiologische zorg verlenen. De minister wijst er in haar besluit op dat het bevel uitsluitend betrekking heeft op de activiteiten van de in het bevel genoemde cardiologen. Het bevel staat de heropening van de afdeling cardiologie, mits wordt voldaan aan de juiste voorwaarden, niet in de weg.

Maatregel

De inspectie heeft op 21 november aan het ziekenhuis de maatregel opgelegd dat de cardiologen geen enkele patiëntenzorg mogen verlenen in het ziekenhuis. De minister heeft deze bevelen nu verlengd. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Schippers: Patiënten kunnen veilig naar Ruwaard van Putten

Advocaat in gesprek me Ruwaard over claims

Minister keurt ingreep IGZ bij Ruwaard goed

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.