Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CareSharing en TeleMC gaan samenwerken in chronische ketenzorg

Mario Gibbels
CareSharing en TeleMC stellen dat hun samenwerking zal leiden tot een betere regie van de huisarts bij het maken oogfoto's.
CareSharing en TeleMC gaan samenwerken in chronische ketenzorg

 

Ontwikkelaar van Ketenzorg Informatie Systemen CareSharing en TeleMC hebben hun kennis op het gebied van chronische ketenzorg en diagnostiek gebundeld. Door het koppelen van hun systemen willen ze ervoor zorgen dat alle betrokken zorgverleners vanuit één ICT-systeem diagnostische onderzoeken kunnen aanvragen en ontvangen. De huisarts zou hierdoor nog beter zicht houden op de behandeling van zijn patiënt.

Oogfoto

Het maken van een oogfoto als aanvullend diagnostisch onderzoek is een belangrijk onderdeel binnen de chronische zorg. Omdat huisartsenpraktijken en overige gebruikers vaak met verschillende ICT-systemen werken, is de communicatie over deze en andere vormen van chronische ketenzorg vaak niet optimaal. Door het koppelen van hun systemen, kunnen CareSharing en TeleMC ervoor zorgen dat zorgverleners makkelijker met elkaar communiceren.

TeleMC en CareSharing faciliteren met de koppeling van hun systemen een betere uitwisseling van belangrijke ketenzorginformatie tussen huisartsen, praktijkondersteuners, laboranten, optometristen, oogartsen en zorggroepmanagers.

Ketenzorg diabetes

Zorggroep Gho-Go in het Gooi werkt al samen met TeleMC en CareSharing bij het uitvoeren van de fundusscreening (beoordeling oogfoto’s). Oogfoto’s worden daar gemaakt op de diverse priklocaties van de Tergooiziekenhuizen, zodat patiënten deze kunnen laten maken in combinatie met het bloedprikken. Op deze manier wordt voor de patiënt de beste locatie voor het bloedprikken en de oogfoto gekozen.

TeleMC en CareSharing

TeleMC helpt huisartsen met het optimaliseren van hun digitale zorgcommunicatie. CareSharing ontwikkelt webapplicaties om de behandeling van chronische aandoeningen te ondersteunen.

(Bron: TeleMC en CareSharing)

ICTzorg Magazine

Meer weten?
Word nu abonnee van ICTzorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.