Careyn zet rechtszaak wijkverpleging door

Het gesprek met Zilveren Kruis dat gepland stond voor 2 september komt te vervallen, nu Careyn besloten heeft met het kort geding door te gaan. Juridisch is een gesprek tussen partijen dan niet mogelijk. De zorginkoop wijkverpleging in Utrecht staat hierdoor on hold.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Careyn zet rechtszaak wijkverpleging door
Foto: ANP/Roos Koole

Careyn blijft zich verzetten tegen de nieuwe inkoopwijze van wijkverpleging die de Zilveren Kruis volgend jaar als pilot wil starten. ‘Dit gaat ons miljoenen schelen, zegt woordvoerder Wim Knol van Careyn, ‘maar erger is dat het tot ongelukken leidt.

Cliënten krijgen minder uren zorg en de specialistische zorg dreigt te verdwijnen uit de wijken.’

Careyn

Careyn is verreweg de grootste thuiszorgaanbieder in Utrecht. Zilveren Kruis heeft de stad verdeeld in achttien wijken. Voor elk van deze wijken kiest de zorgverzekeraar een voorkeursaanbieder. De grootste aanbieder mag maximaal tien wijken gaan bedienen. Careyn krijgt er vijf. Dat is te weinig om

1
122

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Het grootstedelijk overleg cliëntenraden Utrecht en LOC Zeggenschap in zorg hebben grote zorgen over de pilot van Achmea/Zilveren Kruis. De cliëntenraden en LOC hebben hierover een brief gestuurd aan Zilveren Kruis. Daarin vragen de cliëntenraden om meer duidelijkheid wat deze pilot concreet voor cliënten betekent. Ook willen de cliëntenraden invloed op het verloop van de pilot. Volgende week hebben de cliëntenraden hierover een gesprek met Zilveren Kruis.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.