Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Carnavalslied als propaganda voor terugkeer wijkzuster

Mark van Dorresteijn
De Regionale Kruisvereniging West-Brabant grijpt het aankomende carnavalsfeest aan om te pleiten voor de terugkeer van de wijkzuster. Direct na carnaval start de zorgorganisatie zelf met twee pilots waarbij de wijkzuster weer geïntroduceerd wordt.
Carnavalslied als propaganda voor terugkeer wijkzuster

De Kruisvereniging brengt het nummer als “vrolijke, maar serieuze aanklacht tegen de bureaucratie in de gezinszorg en de hoge kosten die daarmee gemoeid zijn. Wij denken dat de wijkzuster de zorg goedkoper kan maken. De gezinszorg is op dit moment zo versnipperd, waardoor er veel te veel geld op gaat aan grote gebouwen en bureaucratie.”

Pilots

De West-Brabantse kruisvereniging start twee pilotprojecten in Bergen op Zoom en Moerdijk waarin de wijkzuster terugkeert in de wijk. “Door in de aanloop naar de pilots een carnavalsnummer uit te brengen, hopen we dat heel Nederland aansluit in de strijd om de terugkeer van de wijkzuster.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

De Blok kritisch over wijkzusterplan

Extra geld en nieuwe regels voor wijkverpleegkundigen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.