Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Catharina eist inzage beoordeling hartoperaties

Mark van Dorresteijn
Het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven probeert via de rechter inzicht te krijgen in de beoordeling van zijn hartklepoperaties via een katheter door het ministerie van Volksgezondheid. Dat heeft de woordvoerder van het ziekenhuis laten weten.
Catharina eist inzage beoordeling hartoperaties

Middels een kort geding eist het ziekenhuis alle documenten op die ten grondslag lagen aan de beslissing van het ministerie om de vergunning in te trekken.

Transparantie selectieproces

Het Eindhovense ziekenhuis wil weten hoe transparant het selectieproces is geweest en doet een beroep op de Wet openbaarheid bestuur, vertelde woordvoerder dinsdag. Het ministerie ging tot dusver niet in op de verzoeken om informatie. Voor zover bekend is het Catharina het eerste ziekenhuis dat naar de rechter stapt om de hand op de beoordeling te kunnen leggen. Het kort geding dient op 16 november bij de rechtbank in Den Bosch.

Hartklepoperaties

Ziekenhuizen ruziën al sinds de zomer met het ministerie over de hartklepoperaties. In juli selecteerde toenmalig minister Ab Klink vijf ziekenhuizen die de moeilijke operatie mogen uitvoeren op basis van een meting van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Onder meer op basis van ervaring staken de vijf uitverkoren ziekenhuizen duidelijk uit boven de rest, werd gezegd. Vijf ziekenhuizen die buiten de boot vielen (waaronder het Catharina) stapten met succes naar de rechter, die bepaalde dat ze de operaties voorlopig mogen blijven uitvoeren.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Ziekenhuizen tot 2011 door met percutane hartklepingreep

Catharina-ziekenhuis vecht hartkleppenbesluit succesvol aan

Ziekenhuizen in opstand tegen hartklepbesluit

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.