Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Catharina zegt toelatingsovereenkomst dermatologen definitief op

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven stuurt vier dermatologen definitief de laan uit. De zogenoemde toelatingsovereenkomst met de voltallige maatschap is donderdag opgezegd. De dermatologen zijn verbijsterd over deze actie van het ziekenhuisbestuur.
Catharina zegt toelatingsovereenkomst dermatologen definitief op

Volgens de raad van bestuur hebben de vier huidartsen de integriteitsregels van het ziekenhuis overtreden door zonder toestemming een praktijk cosmetische chirurgie te beginnen. De dermatologen lieten patiënten (contant) betalen voor verzekerde zorg, zegt het ziekenhuis.

In een verklaring donderdag beschuldigt voorzitter Piet Batenburg van de raad van bestuur de dermatologen bovendien van machtsmisbruik. Alle (kritische) vragen van ziekenhuismedewerkers over de twijfelachtige opzet van de polikliniek werden beantwoord met het argument dat zij toestemming hadden.

Vertrouwen

Batenburg: ‘Gezien de traditionele gezagsverhoudingen binnen een ziekenhuis vind ik het heel goed begrijpelijk dat de medewerkers opdrachten van de specialisten zonder meer uitvoerden. Zij vertrouwden de dermatologen. De dermatologen hebben hier duidelijk een grens van integriteit overschreden.’

Juridische stappen

De maatschap treft diverse juridische stappen tegen de beslissing van het ziekenhuis. De dermatologen schrijven in een persbericht verbijsterd te zijn over het definitief opzeggen van de toelatingsovereenkomst door de raad van bestuur van het ziekenhuis. De Maatschap vindt dat zij ten onrechte wordt beschuldigd van het bewust financieel benadelen van patiënten en de ziekenhuisorganisatie en dat de opzeggingsprocedure elke fundering mist. ‘Onze jarenlange inzet om voor onze patiënten en het Catharina Ziekenhuis de hoogste kwaliteit aan zorg te bieden, wordt teniet gedaan. Patiënten, medewerkers en onze jonge dokters zijn hier de dupe van. Wij hebben altijd volledig te goeder trouw en in oprechtheid gehandeld. Er is geen sprake van dat patiënten financieel benadeeld zouden zijn, zoals de Raad van Bestuur zegt.’ aldus de Maatschap Dermatologie. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Dermatologen Catharina Ziekenhuis zeggen af voor hoorzitting

Dermatologen willen bestuur voor rechter

Catharina wil af van maatschap dermatologie

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Wel, we zullen zien hoe het is gegaan als de partijen voor de rechter staan. Er is (was?) een interne rechtspraak van de ziekenhuizen bemand door de ziekenhuisbesturen zelf, en daar kunnen bindende uitspraken worden gedaan.
    Hoe lang heeft dit gespeeld? Welke contacten zijn er geweest over die nevenactiviteiten tussen de maatschap en de directie.?Mondelinge afspraken hebben maar een beperkte reikwijdte en horen snel op schrift te worden gesteld. Zelf heb ik ook zoiets gehad: mondeling overeenkomst en later ontkennen door de directie toen hun dat goed uitkwam. Dat is mij geen tweede keer meer gebeurd!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.