Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Catharina Ziekenhuis en ziekenhuis Paramaribo werken samen

Bestuursvoorzitter Piet Batenburg van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en voorzitter Manodj Hindori van het St. Vincentius ziekenhuis in Paramaribo hebben gisteren een samenwerkingsovereenkomst getekend. De ziekenhuizen gaan medewerkers uitwisselen.
Catharina Ziekenhuis en ziekenhuis Paramaribo werken samen

De uitwisseling van medewerkers van het Catharina Ziekenhuis naar Paramaribo is vooral gericht op het verbeteren van de patiëntenzorg daar. Onder de uitwisseling horen stages van verpleegkundigen, paramedici en medisch technici. Bovendien gaat het Catharina Ziekenhuis specifieke medische specialisten (zoals radiologen en SEH-artsen) uitzenden, kwaliteitssystemen ontwikkelen en medische apparatuur doneren.

Opleiding

De opleiding van artsen in Suriname is ook een belangrijk aandachtspunt. Zij volgen hun basisopleiding geneeskunde in Suriname. Het Catharina Ziekenhuis gaat zich inzetten om de vervolgspecialisatie van deze studenten in Europa te laten plaatsvinden. Zodoende kunnen de artsen de opgedane kennis daarna toepassen in thuisland Suriname.

Uitwisselingsprojecten

Een speciale commissie van het Catharina Ziekenhuis houdt zich sinds 1972 bezig met uitwisselingsprojecten met ziekenhuizen. Eerder werd al een ziekenhuis in Haïti ondersteund. Op dit moment is het ziekenhuis ook nog actief in Nickerie (Suriname). Het benodigde geld voor de projecten komt onder meer van donaties en van de medewerkers van het ziekenhuis zelf, die maandelijks een vast bedrag van hun salaris naar dit doel kunnen overmaken. Wekelijks is er in het Catharina Ziekenhuis tijdens de zondagsdienst ook een collecte in de kapel ten behoeve van het uitwisselingsproject.

Ontwikkelingshulp

Paul Kuijpers, afdelingshoofd Intensive Care en aankomend voorzitter van de commissie: ‘Bij ontwikkelingshulp doneer je geld en middelen. Op het moment dat je weg gaat, stort het vaak als een kaartenhuis in elkaar. Met ons samenwerkingsverband streven we ernaar dat het buitenlandse ziekenhuis zelfstandig uit de voeten kan met de aangereikte middelen en vooral kennis.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Catharina Ziekenhuis in actie tegen no-show

Catharina Ziekenhuis wil van internist af

Norovirus in Catrina Ziekenhuis Eindhoven

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.