Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Cathy van Beek verbijsterd over ontbreken duurzaamheid in IZA

‘Als ook in het definitieve Integraal Zorgakkoord (IZA) duurzaamheid geen onderdeel vormt, is dat de gemiste kans van de eeuw’, zegt Cathy van Beek, van Leading Sustainable Health Care en oud-kwartiermaker Duurzame Zorg bij het ministerie van VWS. ‘We moeten het allergrootste vraagstuk van deze tijd juist integraal benaderen, opschalen en versnellen!’ Ook voorzitter Evelyn Brakema van de Groene Zorg Alliantie is zeer kritisch.
Cathy Van Beek
Cathy van Beek: 'Eén zin in het IZA zou genoeg zijn: dat de nieuwe Green Deal er integraal onderdeel van uitmaakt.'

Van Beek en Brakema reageren op

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Ik onderschrijf de noodzaak van duurzaamheid volledig. Maar met de huidige energieprijzen, het binnenkort ook niet meer verkrijgbaar zijn van TL-buizen (dus introductie van LED-buizen), en de diverse bouwbesluiten t.a.v. isolatie, gaat een groot deel van de realisatie van duurzaamheid al vanzelf.

   Laten we het de zorginstellingen niet onnodig moeilijk maken.

   • Beste Frank Conijn,
    Ik vrees dat je het te simpel voorstelt. Duurzaamheid kent veel dimensies, de urgentie is duidelijk, er moet nog heel veel gebeuren. Gezamenlijke aanpakken zijn hard nodig en moéten in élk zichzelf respecterend toekomstplan zichtbaar prioriteit krijgen. Punt.

    Marcel van Woensel
    Raad van Bestuur Van Neynsel

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.