Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CDA: ‘Fors bezuinigen op zorg’

AMSTERDAM – Langer werken en minder zorg. Dat zijn de speerpunten in het nieuwe verkiezingsprogramma van het CDA. De partij pleit voor de herinvoering van een veertigurige werkweek en forse bezuinigingen in de zorg, opdat de staatsschuld versneld kan worden afgelost.
CDA: ‘Fors bezuinigen op zorg’

Zo wil het CDA ervoor zorgen dat de kosten van de vergrijzing betaalbaar blijven. Ingrepen in de AOW en de hypotheekrenteaftrek zijn dan niet nodig. Dat blijkt uit het concept–verkiezingsprogram van het CDA dat donderdag in Amsterdam is gepresenteerd.

Verwijt van Bos

Het stuk, met als titel ’Vertrouwen in elkaar, vertrouwen in Nederland’, kreeg een kritisch onthaal van PvdA–leider Wouter Bos. Hij verweet het CDA de drastische bezuinigingen die het van plan is, niet duidelijk te benoemen. Volgens Bos is een bezuiniging van 4 miljard in de zorg alleen te realiseren door het zorgpakket aanzienlijk te verkleinen.

VVD: ‘Het mag ambitieuzer’

Coalitiepartner VVD reageerde gereserveerd. Partijleider Mark Rutte denkt weliswaar met het CDA zaken te kunnen doen, maar de plannen hadden van hem wel wat ambitieuzer gemogen. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.