Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CDA ziet rol gemeenten in ziekenhuis Walcheren

De Middelburgse CDA-fractievoorzitter Jan Zwemer ziet een rol weggelegd voor de gemeenten bij de financiering van de ziekenhuiszorg op Walcheren. Dat meldt het dagblad PZC.
CDA ziet rol gemeenten in ziekenhuis Walcheren

De fractievoorzitter werpt de vraag op waarom gemeenten niet serieus zouden ingaan ‘op de vraag om een garantstelling van een particuliere initiatiefnemer die een volwaardig ziekenhuis op Walcheren wil bouwen en exploiteren’.

Walcheren

Zwemer doelt hiermee volgens de PZC op plannen van de Vlissingse huisarts Raymond Mookhram voor een volwaardig ziekenhuis in Vlissingen. Mookhram wil de acute zorg, de intensive care en de verloskundige zorg terug op Walcheren.

Garantstelling

Een tweede aanleiding voor Zwemer om de discussie aan te zwengelen is de opmerking van minister Edith Schippers van VWS dat lokale partijen aan bod zijn om te zorgen dat mensen op Walcheren kunnen blijven beschikken over voldoende alternatieven. “Geld reserveren voor een garantstelling mag serieus worden overwogen”, aldus Zwemer. De garantstelling door lokale overheden maakt het voor een particulier initiatiefnemer gemakkelijker om geld te lenen voor verwezenlijking van plannen.

CDA

Lokale CDA-afdelingen, CDA-Zeeland, Tweede-Kamerlid Ad Koppejan en oud-Kamerlid Siem Buijs hebben de kwestie onlangs besproken. Zwemer heeft over de rol van de lokale overheden schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Hij wijst in de vragen ook op mogelijke samenwerking met het ziekenhuis in Terneuzen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Klink kijkt opnieuw naar ambulancepost Walcheren

OR zegt vertrouwen Ziekenhuis Walcheren op

Spoeddebat ziekenhuis Walcheren levert weinig op

Spoeddebat over bevallen op Walcheren

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.