Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Cegeka en PlanningIT verbeteren personeelsplanning zorg

Mark van Dorresteijn
Samenwerking tussen het Cegeka en PlanningIT moet resulteren in een effectievere inzet van personeel in de zorg. Het IT-bedrijf en de specialist in personeelsplanning verwachten dat personeel beter wordt afgestemd op de zorg en besparingen worden gerealiseerd.
Cegeka en PlanningIT verbeteren personeelsplanning zorg

Een aantal zorginstellingen werkt met zowel de software Cegeka als die van PlanningIT. De bedrijven werkten echter nog niet samen, maar zagen hierin wel een aanleiding om samen te werken aan een optimale planningoplossing voor de zorg.

Optimale planning

“Zorgorganisaties staan voor de uitdaging om hun personeelsplanning optimaal af te stemmen op de zorgvraag”, stelt Ruben Leijnse, directeur Zorg van Cegeka. “Dat vraagt strategisch inzicht in de zorgbehoefte voor de langere termijn en een effectieve vertaling daarvan naar de operationele planning en roostering. Organisaties die daar onvoldoende in slagen worden geconfronteerd met veelvuldige inzet van dure flexkrachten en een mismatch tussen de met de cliënt afgesproken zorg en de daadwerkelijk geleverde zorg. Dat brengt hoge kosten met zich mee, die met de inzet van de oplossing van PlanningIT en Cegeka bespaard kunnen worden.” (ICTzorg)

Inschrijving Spider Award

Uw vernieuwende ICT-project aanmelden voor de Spider Award? Het kan nog tot eind september. Meer informatie en aanmelden

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.