Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘CG-Raad redt FvO-banen’

De vijftig banen die door het faillissement van de Federatie van Ouderverenigingen (FvO) op de tocht staan, lijken gered.

De FvO voert gesprekken met subsidieverstrekker Fonds PGO, de curator en de Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad Nederland (CG-Raad). Het ziet er naar uit dat de operationele kerntaken van de FvO met Fonds PGO subsidies overeind kunnen blijven binnen de CG-Raad.

Kerntaken

“We hebben toezeggingen dat er garanties voor werk en gelijkluidende arbeidsvoorwaarden gegeven worden van ondermeer directeur Poppelaars van de CG-Raad”, zegt OR-voorzitter Piet Faber van de FvO. “Die garanties worden gegeven zodra de subsidies toegewezen worden voor de kerntaken van de FvO.”

Plan van aanpak

De subsidies zijn afkomstig van Fonds PGO. Dit fonds draaide de subsidiekraan dicht na wanbeleid bij de FvO, wat leidde tot het uiteindelijke faillissement van de federatie woensdag. De subsidierelatie lijkt na het bankroet hervat te kunnen worden, als de CG-Raad meedoet. “Het is de intentie van voorzitter Clevers van Fonds PGO de operationele, uitvoerende aspecten van de kerntaken van de FvO binnen het verband van de CG-Raad zoveel mogelijk overeind te houden”, zegt Faber. De partijen zullen samen met de vakbond ABVAKABO FNV dit plan van aanpak aanbieden aan de curator. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.