Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Chiel Bos: ‘Opleiding eHealth komt er’

Mario Gibbels
Binnenkort komt Chiel Bos met zijn eindrapport over de mogelijkheden van een eHealth opleiding aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In een interview met ICTzorg dat vrijdag uitkomt durft hij wel alvast te stellen dat de opleiding er komt. De behoefte eraan blijkt groot genoeg te zijn.

Chiel Bos kreeg dit voorjaar de opdracht van de Vrije Universiteit Amsterdam om de mogelijkheden van een leerstoel eHealth te onderzoeken. Bos heeft het liever over een opleiding. “Ik onderzoek of het zin heeft om een universitaire opleiding eHealth te beginnen.”

Inmiddels heeft hij een netwerk gevormd van koplopers op het gebied van eHealth. “Je zou zelfs kunnen spreken van een eHealth beweging. Zonder al die mensen kan ik nooit in beeld krijgen welke vakken straks die studenten eHealth moeten gaan volgen.”

De nieuwe opleiding eHealth zal volgens Bos wat minder technisch van opzet zijn dan de bestaande opleidingen medische informatica of informatiekunde. “De eHealth opleiding zal veel breder van opzet zijn. Ander verschil is dat bij de eHealth opleiding de insteek internet is als middel om de zorg te ondersteunen en verbeteren.” (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.