Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ChipSoft: ‘De Personal Health Records hebben de toekomst’

Mario Gibbels
ChipSoft heeft, waarschijnlijk als eerste in Europa, een koppeling gelegd tussen zijn ziekenhuisinformatiesysteem CS-EZIS.Net en het platform HealthVault van Microsoft. Directeur Research & Development Robert Hardholt vertelt waarom.

Waarom hebben jullie CS-EZIS.Net gekoppeld aan HealthVault?

“Omdat wij ervan overtuigd zijn dat de Personal Health Records (PHR’s) de toekomst hebben. Het PHR geeft de patiënt de regie, die bepaalt wie zijn gegevens wel of niet mag bekijken. Wij doen bovendien alles op een Microsoft platform én we vinden het altijd leuk om nieuwe dingen te doen.”

Het gaat alleen nog maar om een proef?

“Het gaat inderdaad alleen nog maar om een proef. We hebben gebruik gemaakt van de Amerikaanse ontwikkelomgeving voor HealthVault. Op deze manier kunnen we laten zien hoe HealthVault in de praktijk eruit ziet.”

Om mogelijke investeerders te interesseren?

“Inderdaad. Wij verdienen er zelf niets aan. Wij proberen de beste software voor ziekenhuizen te bouwen en door deze koppeling met HealthVault maken we het voor alle ChipSoft ziekenhuizen mogelijk om er zo mee aan de slag te gaan.”

Betekent deze ontwikkeling nu dat het landelijk EPD overbodig wordt?

“De insteek is anders. Bij het landelijk EPD is de insteek procesmatig, er gaan berichten heen en weer. Het probleem daarbij is dat je voortdurend verzeild raakt in allerlei domeindiscussies, wie gaat waarover? Bij de PHR’s van Google en Microsoft kun je gegevens opslaan in een PHR en er weer uithalen. Dat maakt het mogelijk om zaken sneller te ontwikkelen. We kunnen nu al meer informatie uitwisselen via HealthVault dan via het landelijk EPD waar alleen nog maar medicatiegegevens worden uitgewisseld.” (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.