Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Chirurgen VieCuri vrijgepleit van fouten

Mark van Dorresteijn
Een chirurg en een arts-assistent van het VieCuri-ziekenhuis in Venlo zijn in 2006 niet in de fout gegaan bij een blindedarmoperatie van een 79-jarige vrouw. Dat heeft de tuchtrechter in Eindhoven beslist volgens een uitspraak die donderdag is gepubliceerd. De vrouw overleed aan de gevolgen van de operatie.
Chirurgen VieCuri vrijgepleit van fouten

De tuchtrechter oordeelde dat de klacht tegen de eindverantwoordelijk chirurg ongegrond is. Hij heeft volgens het college naar professionele maatstaven gehandeld bij zijn diagnose en het geven van advies aan de opererende chirurg. Ook bij het ontslag van de vrouw uit het ziekenhuis heeft hij geen fouten gemaakt.

Handelswijze

Ook de toenmalig arts-assistent handelde volgens het college juist. Communicatie met de familie had beter gekund maar er is geen sprake van een tekortkoming, zo oordeelde de tuchtrechter. Medio december wees het regionaal tuchtcollege de klachten al af tegen de twee chirurgen die rechtstreeks bij de operatie waren betrokken.

Omstandigheden

Na verwijdering van de blindedarm werd de vrouw eind oktober 2006 uit het ziekenhuis ontslagen. Vier dagen later werd ze weer opgenomen omdat haar toestand verslechterde. Ze overleed op 7 november op 79-jarige leeftijd aan een longontsteking. (ANP)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.