Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Lekkende pijplijn’ geeft kansenongelijkheid binnen geneeskunde

Corine Lutz
In 2021 waren er in 22 van de 34 BIG-geregistreerde specialismen minder dan tien specialisten werkzaam met een Turkse of Marokkaanse migratieachtergrond, concluderen Lianne Mulder en collega’s in The Lancet Regional Health - Europe.  Het huidige medisch specialistische personeelsbestand is daarmee geen goede afspiegeling van de Nederlandse samenleving.
© eyetronic / stock.adobe.com / Generated with AI
Premium

Deels komt dit doordat diversiteit

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Coschapbeoordelingen zijn niet enkel en alleen sociale werkplekbeoordelingen. De uiteindelijke beoordeling van een coschap bestaat (althans bestond destijds bij mij) ook uit een kennistoets. Het poneren van een beoordeling op basis van sociale vaardigheden (echter ook een relevant onderdeel van arts/specialist worden, niet enkel t.o.v. patiënten maar ook t.a.v. collega’s) of het hebben van bepaalde contacten maakt een wat devaluerende indruk t.a.v. het werk dat coassistenten erin (moeten) stoppen. Daarnaast lijken de cijfers vooral een oproep te doen in het kijken naar de schakel van basis- naar vervolgonderwijs terwijl in dit artikel vooral gewag wordt gemaakt met ingrepen in de opleiding geneeskunde. Dat klinkt als het lek aan het begin van de pijplijn willen repareren met een klus aan het uiteinde van de pijplijn.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.