Chris Oomen: ‘Budgetpolis is oplichterij’

De natura- en restitutiepolis zullen verdwijnen als zorgverzekeraars een budgetpolis mogen invoeren, verwacht Chris Oomen, bestuurder van zorgverzekeraar DSW. ‘Ik verwacht een race naar de bodemprijs.’
Chris Oomen: ‘Budgetpolis is oplichterij’

Minister Edith Schippers van VWS maakte deze week bekend dat ze zorgverzekeraars de ruimte wil geven voor een extra zorgpolis naast de natura- en restitutiepolis: de budgetpolis. Die goedkopere polis biedt verzekeraars de ruimte om verzekerden alleen nog te sturen naar gecontracteerde zorgaanbieders. Volgens Schippers wordt er in de budgetpolis niet meer betaalt voor dure en ondoelmatige zorg. Daarmee zou wel een miljard euro te besparen zijn. Voor de nieuwe polis moet wel artikel 13 van de Zorgverzekeringswet worden gewijzigd. Dat artikel verplicht zorgverzekeraars tot het vergoeden van circa 75 procent van de nota’s als verzekerden naar niet-gecontracteerde zorgaanbieders gaan.

17
193

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.