Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Christina van der Feltz-Cornelis hoogleraar Sociale Psychiatrie

De Universiteit van Tilburg heeft Christina van der Feltz-Cornelis met ingang van 1 februari 2010 benoemd tot hoogleraar op de bijzondere leerstoel Sociale psychiatrie.
Christina van der Feltz-Cornelis hoogleraar Sociale Psychiatrie

De 15-jaar oude leerstoel wordt bekostigd door GGz Breburg Groep en is ondergebracht bij de sectie Klinische Psychologie aan de Faculteit Sociale Wetenschappen. Christina Van der Feltz zal zich binnen haar leeropdracht richten op het bevorderen van de geestelijke gezondheid in de gemeenschap, consultatiemodellen en ketenzorg zoals collaborative care in verschillende settingen, zoals de eerste lijn, de werkomgeving en de ziekenhuissetting. In samenwerking met de GGZ zal zij in nationaal en internationaal verband onderzoek verrichten naar suïcidepreventie en de rol van zowel lichamelijke als psychiatrische aandoeningen bij de behandeling.

CV

Christina van der Feltz-Cornelis behaalde haar artsexamen aan de UvA waarna ze de opleiding Psychiatrie volgde aan het AMC. In 2002 promoveerde ze aan het VU Medisch Centrum op het proefschrift Psychiatric consultation for patients with somatoform disorder in general practice. In 2006 verwierf ze de titel Epidemioloog Wetenschappelijk onderzoeker (MSc ). Ze werkt momenteel als programmahoofd Diagnostiek en Behandeling bij het Trimbos Instituut en is psychiater in de academische polikliniek van het Vumc/GGZingeest. Zij heeft ruim 100 publicaties op haar naam staan. Zij beheerde als lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie de portefeuille PR en maakte deel uit van diverse richtlijncommissies. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Ggz-patiënten te veel anti-depressiepillen

Depressive patiënt na beroerte naar verpleeghuis

Depressiepreventie niet effectief

Huisarts beste keus bij depressie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.