Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Claudia Zuiderwijk verlaat Tergooiziekenhuizen

Mark van Dorresteijn
Bestuursvoorzitter Claudia Zuiderwijk stopt als voorzitter van de raad van bestuur van Tergooiziekenhuizen. Na overleg met de raad van toezicht is besloten dat haar functie binnen enkele weken ad interim wordt opgevolgd. Zuiderwijk is zeven jaar bestuursvoorzitter geweest.
Claudia Zuiderwijk verlaat Tergooiziekenhuizen

Zelf vindt Zuiderwijk dat het juiste moment is aangebroken om het voorzitterschap over te dragen. Wat Zuiderwijk in de toekomst gaat doen, is nog niet bekend, laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten.

Zorgmanager van het Jaar 2008

Claudia Zuiderwijk werd in 2008 uitgeroepen tot Zorgmanager van het Jaar. De jury noemde haar een bevlogen, creatieve, onconventionele en ambitieuze bestuurder. “Ze is in staat om steeds nieuwe manieren te vinden om de professionals te boeien en te binden. Zij heeft respect voor hun belangen en positie en zij probeert ruimte te creëren voor professionele inspiratie in plaats van de professionals dood te knuffelen onder een ‘controlebureaucratie’. Zij probeert met haar open stijl niet de machtstrijd aan te gaan maar plezier te beleven aan het leidinggeven aan professionals.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Zuiderwijk: fusieonderzoek NMa is bedroevend

Claudia Zuiderwijk Zorgmanager van het Jaar

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.