Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Claudia Zuiderwijk: zorgmanager van het jaar en lid van het zorginnovatieplatform

Claudia Zuiderwijk is voorzitter van de raad voor bestuur van de Tergooiziekenhuizen en werd in 2008 verkozen tot Zorgmanager van het Jaar.
Claudia Zuiderwijk: zorgmanager van het jaar en lid van het zorginnovatieplatform

De jury noemde Zuiderwijk een bevlogen, creatieve, onconventionele en ambitieuze bestuurder. Eind april lanceerde VWS het zorginnovatieplatform, met Zuiderwijk als een van de leden. Bij het ZIP wil Claudia Zuiderwijk bijdragen aan het versnellen van innovaties in de zorgsector. Speerpunt voor de ontwikkeling van innovaties is voor haar de arbeidsmarktproblematiek. Een ander belangrijk thema voor haar is de weg vrijmaken voor innovaties “die over instituties en ketens of andere verzuiling heen, rondom de klant-/patiënt georganiseerd zijn.”

Zorginkoopdag

Zuiderwijk staat aan het hoofd van een innovatief ziekenhuis. Zo organiseert Tergooiziekenhuizen 23 september een zorginkoopdag waar zorginkopers persoonlijk kennismaken met de medisch specialisten. Tot nu toe onderhandelden zorgverzekeraars alleen met de raden van bestuur.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.