Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cliënt bekijkt steeds vaker digitaal zorgdossier

Mensen die zorg ontvangen bekijken steeds vaker zelf hun status in het online zorgdossier van hun zorginstelling. Ook betrokkenen uit de directe omgeving, zoals familieleden en mantelzorgers, kijken regelmatig op afstand mee in de dagelijkse rapportages van de verpleegkundige. Dat blijkt uit gebruikerscijfers van softwareleverancier Nedap.
epd.jpeg

Ruim 240 zorginstellingen zijn aangesloten bij Carenzorgt.nl, het door Nedap ontwikkelde platform voor realtime inzage. Van de 120 duizend personen die inmiddels toegang hebben tot Carenzorgt.nl, bekijken wekelijks minstens 26.000 gebruikers hun gezondheidsgegevens. Dit is een vertienvoudiging in de afgelopen drie jaar.

Gebruik
Nedap ziet een verschuiving in het gebruik van Carenzorgt.nl. Tot twee jaar geleden gebruikten zorginstellingen en cliënten het platform voornamelijk om de planning van de zorg onderling af te stemmen en veilig te communiceren met elkaar. Zo konden cliënten en familieleden zien wanneer de verpleegkundige langs zou komen. Tegenwoordig kijken cliënten en hun naasten ook steeds vaker mee in het medische dossier.

Dossier E-Health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Lees hier de uitlegpagina E-health. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.