Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Cliënten bevelen verpleeghuis hoog aan’

Uit onderzoek van ZorgkaartNederland naar cliëntervaringen in verpleeghuizen blijkt dat de overgrote meerderheid van verpleeghuisbewoners hun verpleeghuis zou aanraden aan vrienden en familie. De hoge aanbevelingspercentages liggen in 2017 tussen de 87 en 94 procent.
duimomoog400.jpg

Op ZorgkaartNederland geven bewoners van verpleeghuizen en hun mantelzorgers cijfers voor hun ervaringen met Afspraken, Verpleging, Omgang medewerkers, Kwaliteit van leven, Luisteren en Accommodatie. En wordt de vraag gesteld of de bewoner of de mantelzorger het verpleeghuis aan vrienden en familie zou aanbevelen. De bewoner of mantelzorger kan hier ‘ja’ of ‘nee’ op antwoorden. Het aanbevelingspercentage in het onderzoek is het percentage waarderingen waarbij ‘ja’ is geantwoord.

Positief beeld
Er zijn kleine regionale verschillen gevonden, maar over het geheel genomen is het een zeer positief beeld. Alleen in Noord-Holland en Utrecht liggen de percentages aanbevelingen van verpleeghuizen onder de 90 procent. Ook in de derde Randstad-provincie, Zuid-Holland, ligt het aanbevelingspercentage onder het gemiddelde. Maar zelfs in Noord-Holland, de provincie met het laagste percentage, is het aanbevelingspercentage hoger dan 87 procent.

Dossier Ouderenzorg
In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.