Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cliënten ontmoeten elkaar op afstand via Zorg TV

Mark van Dorresteijn
Cliënten van zorgorganisatie Proteion Thuis kunnen sinds kort elkaar ontmoeten op afstand via Zorg TV. In eerste instantie werd Zorg TV enkel gebruikt om aan de zorgvraag van cliënten te voldoen. Proteion hoopt met deze ontwikkeling eenzaamheid onder cliënten terug te dringen.
Cliënten ontmoeten elkaar op afstand via Zorg TV

Proteion Thuis biedt momenteel aan 225 cliënten in Noord- en Midden-Limburg Zorg TV aan. “We hopen dat mensen die zich eenzaam voelen elkaar vinden”, stelt Franca Gost, relatiemanager bij Proteion. “Met name in de donkere herfst- en wintermaanden wanneer cliënten meer aan huis gekluisterd zijn, hopen we een bijdrage te leveren aan het verminderen van eenzaamheid.”

Zorg TV

Zorg TV werd in eerste instantie gebruikt om contact te leggen tussen cliënt en hulpverlener. Cliënten kunnen via hun tv zelf contact opnemen met een zorgverlener als ze zich niet lekker voelen of vragen hebben over bijvoorbeeld hun medicatie. Daarnaast is het ook mogelijk gebruik te maken van medicatiebegeleiding, waarbij verpleegkundigen op vaste momenten contact opnemen om cliënten te herinneren aan het innemen van medicijnen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Inschrijving Spider Award

Uw vernieuwende ICT-project aanmelden voor de Spider Award? Het kan nog tot eind september. Meer informatie en aanmelden

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.