Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Cliëntenraad daagt Sherpa voor de rechter

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De Centrale Cliëntenraad en de Centrale Vertegenwoordigersraad van gehandicaptenorganisatie Sherpa zijn naar de rechter gestapt. Zij eisen een onderzoek naar het ‘beleid en de gang van zaken’ bij Sherpa.
Cliëntenraad daagt Sherpa voor de rechter

Vandaag dient de rechtszaak bij de Ondernemingskamer. Geen van de partijen wil tot op heden reageren.

Vertrouwensbreuk

Er zou sprake zijn van een vertrouwensbreuk tussen de raad van toezicht enerzijds en de CCR, CVR en ondernemingsraad anderzijds. Nog maar twee van de oorspronkelijke vijf leden van de raad van toezicht zijn op dit moment in functie. De partijen zouden het aftreden eisen van deze overgebleven leden.

Wim Pieters afwezig

Voormalig bestuursvoorzitter Wim Pieters is sinds begin oktober afwezig, men zegt wegens ziekte. Zijn taken worden waargenomen door Henk Jeukens, die al enkele jaren voor Sherpa werkte als hoogste baas van de financiën. Of Pieters terugkeert, is onbekend.

Eind vorig jaar wilde de raad van toezicht interimmer Jeukens vervangen door een nieuwe bestuurder ad interim. De raad bracht dit als een reeds voldongen besluit en vroeg pas daarna advies aan de CCR (de centrale raad die uit cliënten bestaat), de CVR en de OR. Deze adviseerden alle drie negatief, waarbij intussen veel commotie ontstond. (Zorgvisie – Carina van Aartsen)

Lees ook:

Koningin gewezen op ‘dwangverhuizing’ gehandicapten

Toch omgekeerde integratie op terrein Amerpoort en Sherpa

Henk Jeukens vervangt bestuursvoorzitter bij Sherpa

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Op de website van Sherpa staat verder te lezen: “Dan kiest de CVR voor een persoon met als achtergrond de (gehandicapten)zorg. Sherpa blijft per slot van rekening een zorginstelling.”
    Een zorginstelling is ook een bedrijf, het wordt output gefinancierd en er is dus kennis en competentie nodig in de top om het bedrijfsmatig aan te sturen, waarbij processen op orde moeten zijn zodat kwaliteit daar een gevolg van is. Het is inmiddels 2010.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.