Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Collectief ontslag Orbis afgeblazen

Bij Orbis Medisch en Zorgconcern vallen voor 1 oktober geen gedwongen ontslagen. Dat is de afspraak die de vakbonden hebben gemaakt met Orbis. Na die datum kan Orbis de werkgelegenheid voor boventallige medewerkers niet garanderen.

Bij Orbis dreigt ontslag voor zo’n 700 medewerkers om zo een faillissement te voorkomen. De grootste klappen vallen bij de care. Zonder ingrijpen dreigt in 2009 een verlies van 38 miljoen euro.

Ledenraadpleging

Het collectieve ontslag dat al was aangevraagd, heeft Orbis weer ingetrokken. Voor zover de 700 boventallige medewerkers niet elders bij Orbis aan de slag kunnen, worden zij geholpen bij het vinden van een nieuwe baan. Hiervoor zijn afspraken gemaakt om de komende weken -aanvullend aan de Kaderregeling- mobiliteitsbevorderende maatregelen te ontwikkelen. Op 6 april vindt er een gezamenlijke ledenraadpleging van de bonden plaats, waarbij het eindbod van Orbis aan de leden wordt voorgelegd. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

IGZ houdt ‘unieke situatie’ Orbis in de gaten

Geen akkoord tussen bonden en Orbis

Orbis schrapt 700 banen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.