Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Commissie pleit voor coulante overgangsregeling Wet BIG II

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De commissie Werken in de Zorg pleit voor een coulante overgangsregeling Wet BIG II. Ook wil de commissie het Actiecomité ‘Wet BIG II in de overgang’ betrekken bij een oplossing om de impasse te doorbreken. Zorgvisie heeft de hand weten te leggen op de brief die de commissie aan verkenner Rinnooy Kan heeft gestuurd.
Verpleegkundige Istock 660
De huidige verpleegkundigen ervaren een gebrek aan waardering. Foto: iStock
Premium

De onrust rondom de Wet

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Ik denk dat met een coulantere overgangsregeling het onderscheid niet gerealiseerd gaat worden. Herregistratie eisen blijven een groot probleem, omdat werkgevers nu al aangeven onvoldoende functies kunnen of willen waarborgen voor regieverpleegkundigen. De verpleegkundigen die onder een coulantere overgangsregeling gaan vallen worden dan na 5 jaar in de kuiten geschoten. Beter zal zijn om de wet van tafel te halen EN ook de beroepsprofielen opheffen. Daar zit de meeste pijn. Het beroepsprofiel van de regieverpleegkundige (hbo) heeft grotendeels geteerd op de competenties van het verpleegkundige beroepsprofiel. (Mbo) Dat moet anders en beter. We moeten uitgaan van 1 verpleegkundig beroepsprofiel met dezelfde bevoegdheden en registratie. Wel moet er binnen dat profiel uitstroommogelijkheden zijn waarin expliciet duidelijk gaat worden welke vooropleidingseisen noodzakelijk zijn. Het kan zijn dat een mbo door kan stromen voor IC , maar bijvoorbeeld kwaliteitsverpleegkundige een hbo-v diploma is vereist.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.