Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Computable nomineert 10 zorgprojecten

De redactie van vakblad Computable heeft tien ict-projecten in de zorg aangewezen om zich vrijdag 19 mei te presenteren aan de jury van de Computable Awards 2017. De helft van de projecten sleept een nominatie in de wacht. De winnaar in de categorie ICT-project van het Jaar in de Zorg wordt op 31 oktober bekendgemaakt.
prijsfotolia400.jpg

Onder de kandidaten van de Computable Awards 2017 zijn zorginstellingen als Ambulance Amsterdam, Buurtzorg, Jeugd GGZ, Flevoziekenhuis, Medisch Centrum Leeuwarden, Sint Maartenskliniek, ’t Gerack, UMC Utrecht en Zorginstituut Nederland. Ook dingt er een gezamenlijk project van de ambulances in Flevoland, CWI en Stokhos Emergency Mathematicsmee naar een nominatie, en dus de award.

Aanmeldingen
Computable ontving in totaal 59 aanmeldingen in de categorie ICT-project van het Jaar in de Zorg. Een voordracht werd gedaan op basis van een projecttype: infrastructuur (on-premises en cloud), software/ontwikkeling, business en data, en security. Op basis van het aantal aanmeldingen per projecttype is de volgende top tien (in alfabetische volgorde) voor het juryberaad van 19 mei uitgenodigd:

  1. Blockchain in de zorg – Mijn Zorg log (Zorginstituut Nederland – Business en data)
  2. Cognitieve aansturing stemcomputer (UMC Utrecht – Software/ontwikkeling)
  3. Dynamisch ambulance management (Ambulances in Flevoland, CWI en Stokhos Emergency Mathematics – Software/ontwikkeling)
  4. Healthcare Content Management-platform (Medisch Centrum Leeuwarden en i3 groep -Business en data)
  5. Informatie delen met ketenpartners (Ambulance Amsterdam en Intermedix – Infrastructuur (on-premises en cloud)
  6. Jouw Omgeving (Jeugd GGZ en Counter Creatives – Software/ontwikkeling)
  7. Nijmegen Decision Tool for Chronic Low Back Pain (Sint Maartenskliniek, BKC Media en MRDM/PatientInvolved – Infrastructuur (on-premises en cloud)
  8.  Thuisdialyse (Flevoziekenhuis en KPN – Infrastructuur (on-premisses en cloud)
  9. Veilig mobiel via MobileIron Cloud (Buurtzorg, Ecare Telecom & Cloud Services en MobileIron – Security)
  10. Zorg Dichtbij (’t Gerack, Economic Board Groningen (EBG) en MobileCare – Business en data)

Dossier E-Health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Lees hier de uitlegpagina E-Health. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.