Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Computerstoring bij aantal grote ziekenhuizen

Mark van Dorresteijn
Enkele grote ziekenhuizen in Nederland hebben woensdag computerproblemen opgelopen door een fout in een update van een virusscanner van McAfee. Gisteren waren alle problemen weer opgelost.
Computerstoring bij aantal grote ziekenhuizen

Bij het academisch ziekenhuis Maastricht raakten ongeveer 1800 computers beschadigd. Het ging om pc’s van medewerkers en computers van de poli’s. De operatiekamers en de intensivecareafdelingen liepen geen schade op want die draaien op een ander systeem. De schade is in de nacht van woensdag op donderdag hersteld. Bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch vielen ongeveer vierhonderd van de drieduizend werkstations uit.

Hele nacht doorgewerkt

Ook het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam had problemen met de computers. Daar is ook de hele nacht doorgewerkt om het euvel te verhelpen. Doordat het Erasmus MC het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam op tijd waarschuwde, konden daar grote problemen op het nippertje worden voorkomen, aldus een woordvoerster. Het aantal computers dat al was voorzien van de update werd onmiddellijk teruggedraaid naar de oude McAfee-versie.

Geen problemen bij het VUmc

Het VU medisch Centrum in de hoofdstad kreeg op tijd een seintje over wat er aan de hand was van de collega’s in Rotterdam. Daardoor ondervond ook dat ziekenhuis weinig hinder. (ANP)

Lees ook:

Computervirus zorgt voor ernstige hinder in azM

St Radboud start negen digitale poli’s

UMC Groningen kampt met computerstoring

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.