Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Computerstoring treft UMC Groningen

Mark van Dorresteijn
Het UMC Groningen (UMCG) is vanochtend getroffen door een grote computerstoring. Ook de site van het ziekenhuis was daardoor slecht bereikbaar. Dat meldde een woordvoerder van het ziekenhuis. Inmiddels is de storing grotendeels verholpen, naar verwachting zijn alle problemen aan het begin van de avond verholpen.
Computerstoring treft UMC Groningen

Ambulances zijn gevraagd om lichtgewonde patiënten zo veel mogelijk naar andere ziekenhuizen in de stad en regio Groningen te brengen. Zwaargewonde patiënten of mensen die met de traumahelikopter zijn binnengebracht worden wel behandeld. Het ziekenhuis heeft besloten de poliklinieken sowieso donderdagmiddag te sluiten. Spoedoperaties gaan gewoon door, maar verder wordt per operatie bekeken of uitstel eventueel mogelijk is, aldus een woordvoerder.

Briefpost

Omdat ook het gebruik van intranet niet mogelijk is, heeft het ziekenhuis een aantal medewerkers vrijgemaakt die met brieven alle afdelingen langsgaan om de medewerkers te informeren.

Martiniziekenhuis

Het Martiniziekenhuis maakt zich op voor een extra stroom patiënten op de afdeling eerste hulp. Volgens de bestuursvoorzitter van het Martiniziekenhuis kan als het nodig is meer personeel worden ingezet. Ook wordt geïnventariseerd hoeveel extra bedden het ziekenhuis eventueel kan vrijmaken. (Zorgvisie / ICTzorg – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.