Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Computervirus zorgt voor ernstige hinder in azM

Mark van Dorresteijn
De computersystemen van het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) zijn dinsdagmiddag getroffen door een computervirus. De patiëntenzorg loopt volgens het ziekenhuis geen gevaar, wel nemen op sommige afdelingen de wachttijden toe.
Computervirus zorgt voor ernstige hinder in azM

De computersystemen zijn getroffen door een aanval van een (nieuw) virus, zo meldt het ziekenhuis op zijn website. “Dit leidt onder meer tot steeds trager functionerende servers, waardoor het werken in bepaalde systemen sinds woensdagochtend ernstige hinder ondervindt. De patiëntenzorg kan gewoon doorgang vinden, zij het dat op sommige afdelingen de vertraging wel merkbaar is en de wachttijden kunnen uitlopen. Geplande operaties gaan gewoon door”.

Virus-killer

Het azM heeft inmiddels een zogeheten virus-killer geïnstalleerd. “Ook zijn noodprocedures in gang gezet om het netwerk zo min mogelijk te belasten en het primair beschikbaar te houden voor de directe patiëntenzorg”. Het ziekenhuis zegt hard te werken aan het verhelpen van het probleem. “Alles is erop gericht de overlast voor de patiënten tot een minimum te beperken”. (ICTzorg – Hein Bosman)

Lees ook:

UMC Groningen kampt met computerstoring

UMCU ontwikkelt computerspel voor jonge arts

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.