Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Concurrentie brengt einde coronacrisis sneller dichterbij’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Door concurrentie tussen farmaceuten zouden grote hoeveelheden coronavaccins eerder dan verwacht beschikbaar komen, stelt hoogleraar gezondheidseconomie Jochen Mierau. Maar is Nederland er klaar voor? ‘Die extra vaccins moet je dan wel snel kunnen uitrollen, anders gaan die naar andere landen.’
Jochen Mireau
Jochen Mierau, hoogleraar economie van de volksgezondheid, karakteriseert reclame op tv, dat een beeld voorschotelt dat mensen gelukkig worden als ze ongezond eten, veel gokken en autorijden, als ‘doorgeslagen ongezondheidsbetutteling’.
Premium

Farmaceut Pfizer is in de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Helemaal mee eens. Ik verbaas me er ook over dat er geen plan lijkt te zijn voor grootschalige vaccinatie. Vanaf april kijken we reikhalzend uit naar een vaccin als uitweg uit deze crisis. De mensen die de vaccinaties kunnen en mogen geven staan nu ook in de frontlinie van de zorg, maar daar kunnen toch alternatieven voor bedacht worden. Heel veel mensen staan op dit moment immers ook aan de kant vanwege de lock-down. Hoe mooi zou het zijn om daar een win-win situatie van te maken met creatieve oplossingen. Zodat we daarmee sneller uit deze crisis komen die zulke grote gevolgen heeft voor zo veel mensen, niet alleen diegenen die zelf besmet raken met Corona.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.