Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Consumentenbond wil helderheid verblijfskosten ziekenhuizen

De Consumentenbond heeft onderzocht wat patiënten gedurende hun verblijf betalen voor het gebruik van internet, televisie en telefoon. Uit dit onderzoek blijkt dat de kosten per ziekenhuis enorm uiteenlopen.
Consumentenbond wil helderheid verblijfskosten ziekenhuizen

In een persbericht over de kosten pleit de Consumentenbond voor reële en duidelijke tarieven als het gaat om bijkomende kosten van een ziekenhuisverblijf. Deze kosten moeten volgens de bond vooraf bekend zijn.

Bellen

Ziekenhuizen doen hun best om allerlei voorzieningen aan te bieden. Opvallend hierbij is dat prijzen die hiervoor worden berekend behoorlijk verschillen per ziekenhuis. Er zijn locaties waar het gebruik van telefoon, televisie en internet rechtstreeks verrekend wordt met de zorgverzekeraar. Maar patiënten bij sommige ziekenhuizen kunnen geconfronteerd worden met een rekening van bijna 42 euro per week bij twee weken ziekenhuisopname. Als voorbeeld hiervan noemt de Consumentenbond Ziekenhuisgroep Twente. Daar kijken patiënten voor dat bedrag televisie en bellen ze naar vaste nummers in Nederland. Bart Combée, directeur Consumentenbond: “Zorgverzekeraars en ziekenhuizen zouden afspraken moeten maken om dit soort basisvoorzieningen in de verpleegkosten op te nemen, zodat ze vergoed worden.”

Parkeren

Ook parkeren kan duur uitvallen, schrijft de bond. Patiënten of bezoekers van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam betalen bijvoorbeeld zes euro voor anderhalf uur. Er zijn ziekenhuizen die hun patiënten tegemoet komen in de parkeerkosten, maar deze coulanceregelingen zijn niet altijd bekend bij de mensen voor wie ze bedoeld zijn. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Consumentenbond is blij met opstelling Eerste Kamer over EPD

Consumentenbond: reorganiseer zorgsector

Ziekenhuis Bernhoven blij met rectificatie Consumentenbond

Consumentenbond sleept ONVZ voor de rechter

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.