Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Convenant moet samenwerking ggz en politie versterken

Mark van Dorresteijn
De politie en GGZ Nederland hebben opnieuw afspraken gemaakt over hoe te handelen in crisissituaties met verwarde personen. Marleen Barth, voorzitter GGZ Nederland en hoofdcommissaris Bryan Rookhuijzen van de Raad van Korpschefs, tekenden daartoe op 21 december een convenant.
Convenant moet samenwerking ggz en politie versterken

De afspraken in het convenant moeten leiden tot verdere versteviging in de samenwerking tussen de politie en de ggz in Nederland. Het convenant richt zich op crisissituaties met verwarde personen. Ggz en politie zullen hierin gezamenlijk optreden. Verwarde personen in crisis worden niet ingesloten in de politiecel, maar krijgen hulp aangeboden in speciaal daarvoor in te richten opvanglocaties. Uitzonderingen gelden voor personen bij wie sprake is van strafbare feiten en ernstige verstoring van de openbare orde.

Partijen

Het convenant verplicht de politie en de ggz om gezamenlijk te werken aan de noodzakelijke voorwaarden voor een goede uitvoering. Voor die voorwaarden is al contact gelegd met onder meer het ministerie van VWS, het ministerie van Veiligheid en Justitie, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Inspectie voor de Gezondheidszorg, Ambulancezorg Nederland, Vereniging Huisartsenposten Nederland en Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees meer:

Convenant politie – ggz 2012 (PDF)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.