Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cordaan zet Zuid-Europese verpleegkundigen in

Cordaan heeft verpleegkundigen uit Italië en Spanje binnengehaald om vacatures in te vullen. Het gaat om elf gediplomeerde verpleegkundigen die gaan werken in de thuiszorg.
Personeelstekort
Foto: Adobestock

In Italië en Spanje is een overschot aan verpleegkundigen. Hier krijgen ze een training van drie maanden om de Nederlandse taal en cultuur te leren en te voldoen aan alle eisen om in Nederland hun beroep uit te mogen oefenen.

Uitbreiding

‘We hebben ruim honderd vacatures in de thuiszorg’, zegt André Brand, directeur Cordaan Thuiszorg. ‘Daarom hebben we onze wervingsactiviteiten uitgebreid naar het buitenland. De eerste maanden zorgen we voor extra begeleiding bij hun werk. Als het van beide kanten bevalt, bieden we een vast contract aan.’

Samenwerking

Cordaan heeft bij de werving en selectie samengewerkt met de European Multi Talent Group (EMTG), een organisatie gespecialiseerd in internationale arbeidsbemiddeling van zorgprofessionals en Tempo Team.

Ander land

Een van de verpleegkundige is Monica Sanchez (23), afkomstig van de Canarische eilanden. Tijdens haar vierjarige opleiding heeft ze stage gelopen in een ziekenhuis, in de psychiatrie, op een kinderafdeling en in de thuiszorg. ‘Ik wil graag een start maken in een ander land. Op de Canarische eilanden zijn er weinig mogelijkheden voor mij om werk te vinden als verpleegkundige.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.