Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Crisis bij Jeroen Bosch Ziekenhuis door stroomstoring

Redactie Zorgvisie
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) heeft een gedeeltelijke opnamestop afgekondigd vanwege de stroomstoring die Den Bosch donderdag trof. Twee noodaggregaten op twee verschillende locaties van het ziekenhuis functioneerde niet.

De gedeeltelijke opnamestop geldt voor beide locaties van het ziekenhuis, het Groot Ziekengasthuis en Carolus. Op laatstgenoemde locatie functioneerde het computersysteem niet meer, vanwege het uitgevallen noodaggregaat. Op dit aggregaat is het zogenaamde rekencentrum aangesloten. Patiënteninformatie, zoals MRI-scans en röntgenfoto’s, was daardoor niet beschikbaar. Personeel van het ziekenhuis was de hele avond druk bezig met het benaderen van mensen die op het programma stonden om te worden geopereerd. Er stonden 120 operaties op de planning. Vier patiënten zijn voor operaties overgebracht naar andere ziekenhuizen in de omgeving.

Rekencentrum

“Het is niet duidelijk waarom de aggregaten het niet deden”, zegt woordvoerder Saskia Byvanck. “We testen alle aggregaten wekelijks. Tijdens de test van vorige week functioneerde het aggregaat van het rekencentrum nog prima.” Pas als de stroomtoevoer helemaal stabiel is zal de crisissituatie worden opgeheven. Dat is nu nog niet het geval. “De meerderheid van de belangrijke systemen zijn al wel in de lucht”, zegt Byvanck. “Vanmiddag om twaalf uur komt het crisisteam weer bijeen voor overleg.”

Stroomuitval

In een groot deel van Den Bosch viel donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur de stroom uit door een defecte transportkabel. In totaal 22.500 huishoudens kwamen zonder elektriciteit te zitten. Rond 17.00 uur had netwerkbedrijf Enexis het euvel verholpen en werd iedereen weer voorzien, meldde een woordvoerder van Enexis. Rond 19.00 viel de stroom echter opnieuw uit. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Operatiekamers Jeroen Bosch ziekenhuis dicht door kou

Jeroen Bosch Ziekenhuis mag dotteren

Nieuwe leden raad van toezicht Jeroen bosch

Langenbach directeur Jeroen Bosch Ziekenhuis

1 REACTIE

  1. Wij zullen in de toekomst door de Marktwerking vaker geconfronteerd worden met stroomstoringen. Kijkend naar o.a. de VS en andere Landen in de Wereld. Marktwerking gaat gepaard met zo goedkoop mogelijk “Kwaliteit ” leveren, en dat lukt NOOIT ! Een 2 CV ( Lelijke Eend ) met Jaguar-kwaliteiten is ook nooit gelukt.
    Dat geldt ook voor alle andere produkten in de samenleving.Een 10 “Eurodubbeltje ” heeft zijn/haar keerzijde !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.