Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Curatoren puzzelen verder over failliete ziekenhuizen

Begin volgende week wordt duidelijk wie het MC Slotervaart en de IJsselmeerziekenhuizen gaan overnemen. Wat betreft het MC Slotervaart praat de curator momenteel alleen met aandeelhouders van Cardiologie Centra Nederland.
Mannetjes Op Geld Fotolia

Ook de curatoren van de MC IJsselmeerziekenhuizen zijn nog druk met onderhandelingen en in gesprek met diverse kandidaten over een doorstart. Ook hierover moet begin volgende week meer duidelijk zijn. Kandidaten zijn onder meer St Jansdal in Harderwijk en wederom Cardiologie Centra Nederland (CCN).

Meer kandidaten Slotervaart

De groep van zorgondernemers onder leiding van Sinan Belhawi hoopt dat zij alsnog aan tafel mogen met de curator van het Slotervaart. Belhawi zegt ook plannen te hebben ingediend voor de IJsselmeerziekenhuizen. De curatoren van de ziekenhuizen willen dat een groot deel van de zorg behouden blijft. Belhawi zegt dat zijn plannen – met veel ruimte voor ondernemen en de terugkeer van maatschappen – ook ingediend zijn voor een van de IJsselmeerziekenhuizen. ‘Wij willen een volledig ziekenhuis met terugkeer van alle medewerkers en alle afdelingen.’

Extra personeel

Ondertussen stelt ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk meer bedden en meer spreekuren ter beschikking voor patiënten naar aanleiding van het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen. Daarvoor wordt extra personeel geworven en aangesteld.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.